Site icon 2o Γενικό Λύκειο Ζακύνθου

Οδηγίες προς υποψηφίους Πανελλαδικών ΓΕΛ Έτους 2023

Κατά τις ημέρες διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 7.45 π.μ. ιδίως την 1η ημέρα ώστε να κατανεμηθούν στις αίθουσες και να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι προφορικά εξεταζόμενοι θα προσέρχονται κανονικά όλες τις ημέρες των εξετάσεων στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ με το καρτελάκι τους.

Συνοπτικά αναφέρουμε τις παρακάτω οδηγίες όπως ορίζονται στην υπ.αριθμ. Φ251/ 58416 /Α5 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ:

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι:

Σε συνέχεια των παραπάνω οδηγιών επισημαίνουμε ότι:

  1. Οι υποψήφιοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διπλώνουν ή να τσακίζουν το απαντητικό τετράδιο τόσο κατά την αντιγραφή των στοιχείων τους όσο και κατά τη διάρκεια της εξέτασης καθώς απαντούν στα ερωτήματα για να μην αλλοιώσουν τα αναγνωριστικά τους που θα είναι επικαλυμμένα με αυτοκόλλητα.
  2. Οι επιτηρητές όταν παραλαμβάνουν το τετράδιο πρέπει να το ελέγχουν παρουσία του υποψηφίου για την ύπαρξη αναγνωριστικών στοιχείων όπως η αναγραφή του ονοματεπώνυμου του υποψηφίου (δεν πρέπει να αναγράφεται πουθενά στις απαντήσεις στο γραπτό), και υπογράφουν στο τέλος των απαντήσεων και στο σημείο που τους υποδεικνύει ο υποψήφιος ότι τελειώνουν οι απαντήσεις του.
  3. Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος έχει κάποια απορία επί των θεμάτων, ρωτάει τους επιτηρητές οι οποίοι διαβιβάζουν το ερώτημα στην Επιτροπή των εξετάσεων και περιμένουν διευκρίνηση από την επιτροπή ή το ΥΠΑΙΘ. ΟΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ .
  4. Τέλος, επισημαίνουμε στους υποψήφιους να ακολουθούν τις οδηγίες των επιτηρητών ως προς τα διαδικαστικά των εξετάσεων.

Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους υποψήφιους ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!